Bemutatkozás

 

Kedves Látogató!

Megújult honlapunk látogatójaként tisztelettel köszöntöm.

A Debreceni Intézményműködtető Központ 2013.május 1-i megalakulása óta folyamatos változáson ment és megy keresztül, a mai napig.

Debrecen város Közgyűlése a köznevelési intézmények állami fenntartásba vételét követően azzal a céllal alapította a DIM-et, hogy az általános iskolák, gimnáziumok és kollégiumok működtetési feladatait ellássa. Ezt a feladatot mintegy 3 és fél éven keresztül láttuk el, közel 50 telephelyen, több mint 500 fő munkavállalóval.

2014. január 1-től a szociális intézmények üzemeltetési és gazdálkodási feladatait is ellátjuk.

Ezek az intézmények:

  • DMJV Egyesített Bölcsődei Intézménye
  • DMJV Gyermekvédelmi Intézménye
  • DMJV Városi Szociális Szolgálat
  • DMJV Család-és Gyermekjóléti Központ.

A feladattal újabb, közel 50 telephely került a kezelésünkbe.

Intézményünk a város köznevelési intézményeiben tanulók és kollégiumaiban lakók részére szervezi és bonyolítja a közétkeztetéssel kapcsolatos feladatokat is.

2017.január 1-től az állam a köznevelési intézmények működtetői feladatait is átvette, így ettől az időponttól ez a feladatunk megszűnt, létszámunk 170 főre lecsökkent.

A DIM 2017. március 1-től ellátja az óvodákkal és az orvosi rendelőkkel (házi felnőtt-és gyermekorvosi rendelők, illetve fogászatok) kapcsolatos létesítményüzemeltetési feladatokat, így ettől az évtől közel 200 telephelyen vagyunk jelen a városban.

A Debrecen MJV város Közgyűlésének döntése alapján 2017. szeptemberétől további költségvetési intézmények gazdálkodási feladatait – az Óvodák, a Debreceni Közterület Felügyelet, a Csokonai Színház és a Vojtina Bábszínház, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár, a Debreceni Művelődési Központ, a Déri Múzeum és a Kodály Filharmónia- is ellátjuk.

Központi irodaházunkat Debrecen belvárosában, a Református Nagytemplom mellett, a Kálvin tér 2/A. cím alatt találják meg.

Észrevételeikkel honlapunkon keresztül a kapcsolatfelvétel menü alatt, vagy az info@diminfo.hu e-mail címen kereshetnek meg bennünket.

Hajnal János
igazgató